Nieuws/Financieel
922456
Financieel

Stevige groei bij TKH

Technologiebedrijf TKH Group heeft zijn winst en omzet in het tweede kwartaal flink zien toenemen ten opzichte van een jaar eerder. Vooral het onderdeel Industrial Solutions deed het goed, zo blijkt uit de cijfers die het bedrijf dinsdag bekendmaakte.

TKH zette een nettowinst in de boeken van 20 miljoen euro in vergelijking met 11,4 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg, vrijwel geheel autonoom, met 13,5 procent tot 342,7 miljoen euro.

Deze hoge groei bewijst volgens topman Alexander van der Lof dat TKH een 'internationale speler is met veel perspectief voor verdere autonome groei die vooral gericht zal zijn op de door TKH gedefinieerde groeimarkten', aldus het vanochtend uitgebrachte persbericht. Deze markten zijn Tunnel&Infra en Parking.

Industrial Solutions, waar onder meer kabels en bandenbouwmachines worden gemaakt, realiseerde een omzetgroei van 27,8 procent. Volgens TKH is de groei vooral te danken aan het bandenbouwsegment, waar het aantal orders al sinds de tweede helft van 2012 toeneemt. 'Ook in het tweede kwartaal lag de orderintake in dit segment op een hoog niveau.'

Naast deze tak produceert TKH infrastructuur voor telecomnetwerken (Telecom Solutions) en elektrotechniek voor gebouwen in de zorg- en beveiligingssector (Building Solutions).

Tevreden

Bij Building Solutions nam de omzet met 2,8 procent toe. Bestuursvoorzitter Alexander van der Lof zei in een toelichting tevreden te zijn over het orderboek en de orderintake bij dit segment, dat onder meer profiteerde van werkzaamheden aan tunnels. ,,Wetgeving na het ongeluk in de Mont Blanctunnel van een aantal jaar geleden schrijft nieuwe technologie voor in tunnels. Dat moet voor 2020 gebeuren.'' Van der Lof zei ,,rustig af te wachten'' tot de bouwsector herstelt. ,,Op termijn zal er weer vraag komen naar onder meer nieuwe kantoorpanden.''

TKH zag de omzet in het segment Telecom Solutions dalen als gevolg van een lagere vraag naar kopernetwerken. Ook was het tweede kwartaal van 2013 voor dit segment ,,uitzonderlijk sterk''. Van der Lof wees er op dat de kopernetwerken nog maar 1,3 procent van de omzet uitmaken en dat TKH een groei van meer dan 8 procent realiseerde met glasvezelnetwerken in de strategisch belangrijke landen Frankrijk, Duitsland en Polen.

Rusland

De topman zei ook dat TKH niet of nauwelijks actief is in Rusland en dat het bedrijf derhalve niet geraakt wordt door het conflict van het land met Oekraïne noch de wederzijdse sancties.

TKH verwacht over heel 2014 een nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten van 75 à 82 miljoen euro. In het tweede kwartaal kwam dit resultaat uit op 21,5 miljoen euro en over de eerste 6 maanden van dit jaar op 37,1 miljoen euro.

Een aandeel TKH kost nu €23,18. Rabobank-analisten handhaaft het koopadvies met een koersdoel van €31,00.

 

Bekijk ook DFT TV: beleggers belonen TKH