Nieuws/Financieel
922485
Financieel

Kleiner verlies voor stamcelbank Esperite

Stamcelbank Esperite heeft de eerste jaarhelft afgesloten met een operationeel verlies van 1,2 miljoen euro, tegen een verlies van 2,2 miljoen euro een jaar eerder. De omzet nam met bijna 13 procent af tot 13,5 miljoen euro. Dat maakte het biotechnologiebedrijf, dat tot voor kort Cryo-Save heette, dinsdag bekend.

Onder de streep resteerde een verlies van 1,1 miljoen euro. Dat is ruim de helft minder dan in de eerste helft van 2013, toen het bedrijf een nettoverlies leed van 2,5 miljoen euro. Esperite schrijft de resultaatverbetering onder meer toe aan kostenbesparingen die sinds vorig jaar zijn doorgevoerd. Daarvan verwacht de onderneming ook in de tweede jaarhelft de vruchten te plukken.

Esperite liet onlangs weten zijn onderzoeksactiviteiten te willen uitbreiden. Het bedrijf gaat zich, naast de opslag van stamcellen, bezighouden met onderzoek naar toepassingen voor stamceltechnologie, om te beginnen in de diagnostiek en regeneratieve geneeskunde.

De nieuwe koers die het bedrijf heeft uitgestippeld, heeft in het tweede kwartaal al geleid tot positieve ontwikkelingen in de omzet en klantenaanwas, stelde Esperite. Vorig jaar en in de eerste maanden van 2014 volgden de activiteiten van Cryo-Save nog de negatieve trend van de Europese stamcelmarkt, die flink onder druk staat.