Nieuws/Financieel
922494
Financieel

Winst en omzet AND omhoog

AND International Publishers heeft in de eerste helft van dit jaar een hogere winst en omzet behaald dan een jaar eerder. Dat maakte de digitale kaartenmaker dinsdag bekend.

De winst steeg tot 2,1 miljoen euro, van 1,8 miljoen euro een jaar eerder. De omzet nam toe tot 3,3 miljoen euro, tegen 3,2 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar. De winst per aandeel over de eerste helft van dit jaar klom naar 0,56 euro, van 0,49 euro een jaar eerder.

Topman Hugo van der Linde gaf in een toelichting aan tevreden te zijn over het verloop in de eerste 6 maanden van dit jaar, met een gezonde omzet en winstgevendheid. Wel blijven de marktontwikkelingen, de economische omstandigheden en de verdienmodellen in de markt voor digitale kaarten nog zeer onzeker, aldus het bedrijf.

Contract

AND verwacht voor heel 2014 minimaal dezelfde winst en omzet te behalen als in 2013.

De onderneming zei dat de omzet in het eerste halfjaar voor een belangrijk deel werd geholpen door het contract voor de bouw van de navigatiekaart van de Verenigde Staten en Canada. Samen met de huidige West-Europese navigatiekaarten zal AND hiermee de huidige dekking van navigatiekaarten verdubbelen. Het bedrijf verwacht hierdoor nog meer internationale klanten aan te kunnen trekken.

Details

Van der Linde wilde desgevraagd geen nadere details verstrekken over de outlook, maar hij zei wel dat AND met zijn prognoses altijd zeer conservatief is. Hij verwacht dat in de tweede helft van dit jaar geen ,,vreemde zaken'' zullen spelen bij het bedrijf. Ook is het volgens de topman stil aan het overname- en fusiefront bij AND.

De bestuursvoorzitter gaf verder aan dat het nog te vroeg is om te speculeren over het binnenhalen van nieuwe internationale klanten door de verdubbeling van de dekking van navigatiekaarten.