Nieuws/Financieel
922504
Financieel

Pharming koopt deel failliete branchegenoot

Het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming neemt een aantal bezittingen over van de failliete Franse branchegenoot TRM SASU. Dat maakte het Leidse bedrijf dinsdag bekend. Met de koop is een bedrag van 500.000 euro gemoeid.

Pharming krijgt als gevolg van de acquisitie toegang tot vijf nieuwe productontwikkelingen, onder meer voor de behandeling van de ziekte van Pompe, de ziekte van Farby en de ziekte van Gaucher. Daarnaast heeft Pharming toegang gekregen tot kennis met betrekking tot transgene konijnen die is ontwikkeld door TRM.

Pharming heeft er bewust voor gekozen om slechts een deel van de activiteiten van de Franse branchegenoot over te nemen. ,,Pharming is vooral geïnteresseerd in de ontwikkelingen met betrekking tot de gecompliceerde eiwitten", bevestigde topman Sijmen de Vries van Pharming. ,,Wij zullen in Parijs verder zoeken naar medicijnen voor de zeldzame en levensbedreigende genetische ziekten."

Volgens De Vries is het te vroeg om al over eventuele resultaten te spreken. ,,Wij gaan nu onderzoek verder optimaliseren", vervolgde hij. ,,Pas daarna beslis je over al dan niet preklinisch onderzoek en verdere stappen. Dus echt concrete resultaten als gevolg van de overname laten nog wel even op zich wachten."