Nieuws/Financieel
922531
Financieel

Fugro onderzoekt eigen bodem (koers)

De AEX testte gisteren voor de tweede keer het niveau van 400 punten. Vrijdag mislukte deze test jammerlijk en ook op maandag was er geen overtuiging.

Elke vleugje slecht nieuws uit Oekraïne zal de komende dagen zorgen voor lagere koersen. Het kwartaalcijferseizoen loopt op zijn laatste benen en de markt kijkt op het moment puur macro-economisch en geopolitiek. Uiteindelijk sloot de AEX onder 400 punten en blijven wij naar beneden kijken.

Vandaag zal de AEX een nieuwe poging doen om boven de 400 punten te sluiten. Op Wall Street zien we eigenlijk weinig correctie, we staan dicht in de buurt van eerdere ALL time highs. Hier kijken we dan ook omhoog. Op zich wel logisch, want de problemen tussen Rusland en Oekraïne zijn voor zowel China als Amerika toch wat ver weg.

Eurodollar

Dit valutapaar is vorige week in de ban geweest van grote optieposities, die in de markt lagen. De 1.34 was nagenoeg heilig en de markt kan deze week een nieuwe beweging inzetten. Wij handhaven het koersdoel van 1.30 de komende weken.

Goud en zilver doen het (nog) niet

Vorige week gaven wij aan deze edelmetalen aan te houden als Hedge ten opzichte van de aandelen markten. Vrijdag correleerde zij zoals verwacht, toch gaan deze grondstoffen sneller omlaag dan de beurs omhoog en visa versa. Dit betekent dat enige correlatie wegvalt. Het lijkt ons verstandig dit goed in de gaten te houden!

Fallen Angels?

De afgelopen weken heeft de AEX al het mogelijke gedaan om de 400 punten niet uit het oog te verliezen. Zoals bekend is de AEX een beetje een Mickey Mouse beurs, aangezien 4 bedrijven 40% van de index vertegenwoordigen. Het gaat hier om ASML, ING, Unilever en Royal Dutch Shell. Het zijn daarentegen  enkele  kleine spelers die  de klappen hebben  gehad. Vandaag pikken we er eentje uit namelijk Fugro.

Fugro staat op plek vier als we kijken naar het Shortsell register (zie lijstje hieronder). Dit register is uitermate interessant om in de gaten te houden. Als het sentiment voor een bepaalde onderneming in dit lijstje wijzigt dan moet je er eigenlijk bij zijn. De desinvesteringen die Royal Dutch Shell de afgelopen maanden doet ,hebben een zeer negatieve uitwerking op Fugro.

Wij verwachten dat Royal Dutch Shell op een gegeven moment toch weer op zoek gaat naar nieuwe olievelden en uiteindelijk bij Fugro aanklopt. Kijken we naar het gemiddelde 12maands koersdoel dan ligt dit 10% hoger dan de huidige koers. Onze verwachting is dat Fugro bijna klaar is met haar eigen bodem onderzoek en dat de koers zich de komende weken gaat herstellen.