Nieuws/Financieel
924376
Financieel

Kleine winst voor Japanse beurs

De effectenbeurs in Tokio is dinsdag licht hoger gesloten. Een verdere verzwakking van de Japanse yen hielp de Japanse exportbedrijven vooruit. Beleggers deden het verder rustig aan na het mooie koersherstel van een dag eerder. De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 15.161,31 punten. Maandag dikte de Japanse beurs nog 2,4 procent aan.

Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse industriële productie in juni iets sterker is gedaald dan eerder werd gedacht. Beleggers kijken echter vooral uit naar het Japanse bruto binnenlands product (bbp), dat woensdag naar buiten komt. Economen voorzien een stevige krimp van de Japanse economie in het afgelopen kwartaal als gevolg van de btw-verhoging in april.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten overwegend kleine winsten zien. In Seoul klom de Kospi 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney deed het beter met een plus 1,3 procent, dankzij sterke koerswinsten van de grote mijnbouwbedrijven. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index daarentegen 0,2 procent lager in de middaghandel.