Nieuws/Financieel
925528
Financieel

Nikkei doorbreekt verliesreeks

De aandelenbeurs in Tokio wist donderdag een vijfdaagse verliesreeks te doorbreken. Beleggers bleven wel voorzichtig door de aanhoudende geopolitieke spanningen rond Oekraïne. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag en die van de Bank of Japan op vrijdag. De Nikkei sloot uiteindelijk 0,5 procent hoger op 15.232,37 punten.

Bij de bedrijven zakte DeNA meer dan 7 procent. De Japanse maker van spelletjes voor smartphones verwacht dat de winst in de eerste helft van het jaar is gedaald. Mitsui Fudosan, de grootste projectontwikkelaar van Japan, leverde 1,3 procent in na tegenvallende kwartaalcijfers.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen een overwegend lager beeld zien. Beleggers keken uit naar de Chinese exportcijfers, die vrijdag op het programma staan. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,6 procent lager in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney eindigde nagenoeg onveranderd en in Seoul zakte de Kospi 0,3 procent.