Nieuws/Financieel
927634419
Financieel

Amazon-topman Jeff Bezos nu weer rijker dan Elon Musk

Amazon-topman Jeff Bezos

Amazon-topman Jeff Bezos

NEW YORK - Amazon-topman Jeff Bezos is weer de rijkste man op aarde, waarmee hij Tesla-baas Elon Musk van de troon stoot. Musk was de afgelopen weken nog de rijkste persoon ter wereld, maar moet nu weer de leiding afstaan door een verdere daling van de koers van het aandeel Tesla op Wall Street.

Amazon-topman Jeff Bezos

Amazon-topman Jeff Bezos

Het fortuin van Bezos staat volgens de miljardairslijst van persbureau Bloomberg op meer dan 191 miljard dollar, omgerekend bijna 158 miljard euro. Dat is bijna een miljard dollar meer dan Musk nu heeft. Het aandeel Tesla daalde dinsdag met 2,4 procent, waardoor 4,6 miljard dollar aan beurswaarde verloren ging. De fabrikant van elektrische auto’s was sinds vorig voorjaar bezig met een opmerkelijke opmars op de beurs in New York.

SpaceX

Het is nu de vraag hoe lang Bezos voor blijft lopen op Musk. Musk’s ruimtevaartbedrijf SpaceX, een rivaal van Blue Origin van Bezos, heeft bij een investeringsronde 850 miljoen dollar opgehaald, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Daarmee zou de waarde van het bedrijf van Tesla-topman Elon Musk uitkomen op ongeveer 74 miljard dollar.

Bij een vorige investeringsronde in augustus werd de waarde van SpaceX nog op 46 miljard dollar geschat. Sommige analisten hadden erop gerekend dat de waardering bij deze nieuwe investeringsronde al richting de 100 miljard dollar zou gaan.

Musk had voor de investeringsronde 48 procent van SpaceX in handen. Het is niet direct duidelijk of hij aandelen heeft verkocht. Als dat niet het geval is, dan zou zijn persoonlijke vermogen met zo’n 12 miljard dollar zijn toegenomen. Dat is niet voldoende om Amazon-topman Jeff Bezos weer van de positie van rijkste persoon ter wereld te verdringen, becijferde zakenblad Forbes.