Nieuws/Financieel
932779
Financieel

Nikkei staakt winstreeks

De effectenbeurs in Tokio staakte donderdag een driedaagse winstreeks. De Japanse beurs stond de hele dag in de plus, maar moest de winst in het laatste kwartier van de handel uit handen geven. Het verlies bleef beperkt door koersstijgingen onder de belangrijke Japanse exportbedrijven, die profiteerden van een goedkopere Japanse yen. De Nikkei sloot uiteindelijk 0,2 procent lager op 15.620,77 punten.

Nintendo viel uit de gratie bij beleggers en werd 6,9 procent lager gezet. Het kwartaalverlies van de Japanse spelcomputermaker viel hoger uit dan analisten hadden verwacht. Het financiële concern Sumitomo Mitsui Financial Group won 1,8 procent na beter dan verwachte kwartaalresultaten.

De andere belangrijke aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. In Hongkong zakte de Hang Seng-index 0,2 procent en de All Ordinaries in Sydney won 0,1 procent. In Seoul daalde de Kospi 0,3 procent. Samsung verloor 3,7 procent na tegenvallende kwartaalcijfers van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo