Nieuws/Financieel
935775
Financieel

Topman Deutsche Börse weg vanwege onrust

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De topman van Deutsche Börse, Carsten Kengeter, vertrekt eind dit jaar. De in opspraak geraakte bestuursvoorzitter heeft zijn ontslagbrief ingediend omdat hij niet wil dat de beursuitbater de dupe wordt van het voortslepende onderzoek naar zijn integriteit en vermeende handel met voorkennis.

Kengeter kocht in december 2015 voor 4,5 miljoen euro aandelen in zijn eigen bedrijf. Kort daarna werd bekend dat Deutsche Börse fusiegesprekken voerde met branchegenoot London Stock Exchange, een deal die overigens uiteindelijk zou stranden op Brusselse mededingingsbezwaren.

De topman en Deutsche Börse hebben altijd ontkend dat hij fout zat. Onlangs stemde het bedrijf wel in met een schikking van 10,5 miljoen euro, plus een boete voor Kengeter van een half miljoen, om de zaak af te sluiten. Een Duitse rechter weigerde echter in te stemmen met die deal.

Vanuit de aandeelhouders van Deutsche Börse werd de laatste tijd grote druk uitgeoefend om Kengeter tot aftreden te bewegen. Wie hem gaat opvolgen, is nog niet bekend.