Nieuws/Financieel
935973
Financieel

Weinig schommelingen op Wall Street

De handelsdag op Wall Street was woensdag weinig verheffend. Het wisselende beeld dat de beurzen na de opening lieten zien, bleef daarna ongewijzigd. Beleggers reageerden onder meer op cijfers van Amerikaanse bedrijven als Microsoft, PepsiCo en Apple. Volgens marktkenners zorgden de gepresenteerde cijfers, die tot nu toe beter bleken dan verwacht, voor een positieve stemming onder beleggers.

De Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen noteerde 0,2 procent lager op 17.086,63 punten. De brede S&P 500 kreeg er 0,2 procent bij tot 1987,01 punten en de technologiebeurs Nasdaq maakte een sprongetje van 0,4 procent tot 4473,70 punten.

Vliegtuigbouwer Boeing profiteerde niet van sterke tweedekwartaalcijfers, ondanks een verhoging van de winstverwachting. Het aandeel sloot 2,3 procent in de min. De resultaten van Dow Chemical konden beleggers wel bekoren. Het aandeel van de chemiereus steeg met 3 procent.

PepsiCo

PepsiCo werd beloond voor de goede cijfers die het woensdag kon overleggen De frisdrank- en snackproducent verhoogde de winstverwachting voor dit jaar. Het aandeel steeg met 1,9 procent.

Technologieconcern Apple wist dinsdag nabeurs te melden dat het in het afgelopen kwartaal meer iPhones had verkocht. Ook de winst en omzet gingen omhoog. De markt kon die cijfers waarderen. Het aandeel Apple sloot 2,6 procent hoger.

Microsoft

Microsoft meldde dinsdag nabeurs dat het in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de nettowinst zag dalen, onder meer als gevolg van de overname van het Finse Nokia. De omzet kwam wel iets hoger uit. Microsoft klom een fractie.

De grote Amerikaanse defensiebedrijven General Dynamics (plus 1,8 procent) en Northrop Grumman (plus 0,1 procent) sloten beiden hoger nadat ze bekendmaakten dit jaar meer winst te voorzien dan eerder werd gedacht, ondanks de defensiebezuinigingen in de Verenigde Staten.

Facebook

Nabeurs presenteerden onder meer Facebook en telecomconcern AT&T nog hun cijfers.

De euro was 1,3462 dollar waard, net als bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 103,03 dollar. De prijs van Brentolie klom 0,8 procent naar 108,19 dollar per vat.