Nieuws/Financieel
936061
Financieel

Defensiebedrijven VS positiever over winst

De grote Amerikaanse defensiebedrijven General Dynamics en Northrop Grumman verwachten dit jaar een hogere winst te behalen dan eerder werd gedacht, ondanks de defensiebezuinigingen in de Verenigde Staten. Dat maakten beide ondernemingen woensdag bekend. Dinsdag verhoogde Lockheed Martin, het grootste defensiebedrijf van de VS, ook al zijn winstprognose voor dit jaar.

General Dynamics, fabrikant van onder meer de Abrams-tank en de op twee na grootste toeleverancier aan het Pentagon, denkt te kunnen profiteren van de sterke vraag naar zijn Gulfstream-zakenvliegtuigen. Het bedrijf behaalde in het afgelopen kwartaal een winst van 646 miljoen dollar (479 miljoen euro) op een omzet van bijna 7,5 miljard dollar.

Bij Northrop Grumman, producent van onder meer de Global Hawk-drone en B2-bommenwerper en de op vier na grootste toeleverancier aan de Amerikaanse overheid, kwam de winst in het tweede kwartaal uit op 511 miljoen dollar bij een omzet van 6 miljard dollar. In juni kreeg het bedrijf nog een onderhoudscontract ter waarde van bijna 10 miljard dollar voor de B2.