Nieuws/Financieel
936094
Financieel

Sterke thuismarkt helpt Delta Air Lines

Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een sterke vraag naar vliegreizen, binnen de Verenigde Staten, maar ook naar bestemmingen in Latijns-Amerika. Dat maakte de Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM woensdag bekend.

De omzet van het luchtvaartconcern lag in de 3 maanden tot en met juni met 10,6 miljard dollar (7,9 miljard euro) een kleine 10 procent hoger dan een jaar eerder. De nettowinst nam met 17 procent op jaarbasis toe tot 801 miljoen dollar. In de resultaten is onder meer een winstuitkering aan het eigen personeel van 340 miljoen dollar verwerkt.

Delta Air Lines haalde 15,7 procent meer omzet uit binnenlandse vluchten. Routes van en naar Latijns-Amerika brachten zelfs 22,6 procent meer op. De inkomsten uit vluchten van en naar Europa, waarvoor Delta Air Lines een joint venture heeft met Air France-KLM, stegen met 5,5 procent. Op de Aziatische en Australische markt was sprake van een krimp met 2,6 procent.

In een toelichting op de cijfers voor de camera van CNBC zei topman Richard Anderson dat hij voor heel 2014 een winst voor belastingen van 4 miljard dollar voorziet. Dat resultaat bedroeg over het tweede kwartaal 1,3 miljard dollar. De topman zei verder dat de vooruitzichten voor de vraag naar vliegreizen ,,robuust'' zijn.