Nieuws/Financieel
936141
Financieel

Winstwaarschuwing witgoedmaker Whirlpool

De Amerikaanse witgoedfabrikant Whirlpool heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld. De verlaging houdt verband met de financiële gevolgen van de geplande overnames van de Italiaanse branchegenoot Indesit en het Chinese Hefei Rongshida Sanyo Electric, zo maakte het bedrijf woensdag bekend.

De resultaten over het tweede kwartaal voldeden volgens Whirlpool aan de eigen prognoses, maar bleven achter bij de gemiddelde verwachtingen van analisten. De fabrikant van onder meer wasmachines, koelkasten en magnetrons behaalde een omzet van 4,7 miljard dollar (3,5 miljard euro), grofweg evenveel als een jaar eerder. Nadelige wisselkoerseffecten stonden een groei van de opbrengsten in de weg.

De nettowinst daalde met bijna 10 procent tot 179 miljoen dollar. De winst per aandeel, voor eenmalige posten, steeg van 2,37 naar 2,62 dollar. Over het gehele boekjaar komt de aangepaste winst per aandeel naar verwachting uit tussen de 11,50 en 12 dollar. In februari ging Whirlpool nog uit van een bedrag van 12 tot 12,50 dollar.