Nieuws/Financieel
936156
Financieel

Vooruitblik: 'Reed Elsevier houdt vast aan prognoses'

Reed Elsevier bevestigt donderdag bij de presentatie van de halfjaarcijfers naar verwachting de eerder uitgesproken prognoses voor 2014. Beleggers zijn daarbij onder meer benieuwd of de informatieleverancier het lopende aandeleninkoopprogramma, van 600 miljoen pond, verder zal uitbreiden.

Reed Elsevier hield eind april, in een trading update over het eerste kwartaal, ook vast aan de outlook voor 2014. Die gaat uit van een verdere onderliggende groei van de omzet en de winst. In het eerste kwartaal nam de onderliggende omzet in alle divisies toe, in een tempo dat overeenkwam met de trends van 2013. Bij onderdeel Exhibitions was de groei sterker, door de tweejarige cycli bij het organiseren van grote evenementen.

Analisten van JPMorgan verwachten dat de omzet ook in de eerste helft van dit jaar in alle divisies is gegroeid. UBS rekent op een autonome omzetgroei van 3,5 procent, de analisten van Nomura houden het op 3 procent. UBS wijst erop dat beleggers hopen op een verdere uitbouw van de inkoop van aandelen door het bedrijf.