Nieuws/Financieel
936223
Financieel

'Nette resultaten AkzoNobel'

De resultaten die AkzoNobel woensdag naar buiten heeft gebracht zijn in orde, maar de omzet was wel aan de zwakke kant. Dat zegt analist Philip Scholte van Rabobank.

Hoewel vooral de winstcijfers volgens Scholte redelijk goed waren, viel de omzet tegen. De autonome groei viel terug van 4 naar 3 procent. ,,Het zijn vooral de kostenbesparingen die het hem doen'', aldus Scholte.

Vooral bij de tak Performance Coatings was volgens de analist sprake van een bijna opmerkelijk sterk resultaat. Het bedrijfsresultaat ging daar met 9 procent vooruit tot 178 miljoen euro en de ebitda steeg met 8 procent tot 212 miljoen euro.

Marginaal

Volgens analisten van KBC was het operationeel inkomen dat AkzoNobel naar buiten bracht slechts ,,marginaal'' beter dan verwacht. Volgens de Belgische bank wordt er wel hard gewerkt aan de verbetering van de winstgevendheid en zal het concern goed kunnen inspelen op een herstel van vooral de bouwmarkten wereldwijd.

Beleggers reageerden dinsdag opgelucht op de winstcijfers van AkzoNobel en zetten het aandeel rond 9.40 uur 4,3 procent hoger, op 54,45 euro. Daarmee stak AkzoNobel met kop en schouders uit boven de andere stijgers in de licht positieve AEX-index.

Bekijk ook DFT TV met analist Harry Geels: AkzoNobel is koopwaardig