Nieuws/Financieel
936255
Financieel

NRC-personeel vecht bij rechter tegen eigenaar

Personeel van NRC Media gaat een in hoog oplopend conflict het gevecht aan met zijn grootaandeelhouder, private equityfonds Egeria. De ondernemingsraad van het krantenbedrijf eist bij de rechter dat een door hen voorgestelde werknemerscommissaris, Jerry Hoff, wordt benoemd.

Dat bevestigen betrokkenen. De zaak dient op 12 augustus. Vorige maand werd advocaat Hoff niet geaccepteerd door Egeria als lid van de raad van commissarissen van NRC Media. Het personeel maakt zich grote zorgen nu het mediabedrijf te koop staat.

Hoff zegt het belang van aandeelhouderswaarde te willen combineren met de maatschappelijke en journalistieke functie van NRC. Daarbij legt Hoff het accent op de belangen van de werknemers, zei de advocaat eerder.

Hoff was wegens vakantie dinsdag niet bereikbaar, Egeria was niet beschikbaar voor commentaar.

Commissaris

Volgens de statuten van NRC Media mag de ondernemingsraad namens de werknemers een commissaris benoemen. De aandeelhouders benoemen de rest van de raad van commissarissen. Vier van de vijf commissarissen zijn al benoemd door Egeria.

De vorige werknemerscommissaris, Annelies van der Pauw, trad in juni af. Investeerder en uitgever Derk Sauer, die een belang van 9% in NRC Media houdt, stapte begin april op uit de raad van commissarissen, naar verluidt onder druk van Egeria.