Nieuws/Financieel
936876940
Financieel

Uitblijven coronasteun raakt Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op Wall Street reageerden op opmerkingen van minister van Financiën Steven Mnuchin. Die was vrij somber over de kans dat er nog een nieuw coronasteunpakket komt voor de presidentsverkiezingen. De aandacht op Wall Street ging verder uit naar de bankensector na kwartaalresultaten van Goldman Sachs, Bank of America en Wells Fargo.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent lager op 28.549 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,7 procent tot 3489 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,9 procent in op 11.752 punten.

Goldman Sachs wist de voorbije periode te profiteren van flink meer activiteit op de financiële markten. De zakenbank verdubbelde zijn winst bijna en op de beurs won de bank ruim 1 procent aan waarde. Bank of America en Wells Fargo hadden juist te kampen met een gezakte winst. Beide banken moesten veel geld opzij zetten voor leningen die mogelijk nooit meer worden terugbetaald. Hun aandelen verloren tot 5 procent.

Zorgverzekeraar UnitedHealth (min 2,5 procent) heeft eveneens een kijkje in de boeken gegeven. Verder gaan er geruchten dat olieconcern ConocoPhillips zint op een overname van exploratiebedrijf Concho Resources. De koers van dat laatste bedrijf schoot ruim 13 procent omhoog, ConocoPhillips won een fractie.

Eli Lilly wist ook de aandacht op zich gericht. De farmaceut heeft onderzoek naar een mogelijke behandeling van Covid-19 stilgelegd, omdat er zorgen over de veiligheid van het middel zijn gerezen. Voorlopig worden daarom geen nieuwe deelnemers voor de klinische tests geworven. Het aandeel zakte dik 1 procent. Er was ook positief nieuws in de strijd van farmaceuten tegen het coronavirus. Moderna (plus 1,5 procent) liet weten dat een kandidaatvaccin van het bedrijf in aanmerking komt voor de indiening van een aanvraag voor een vergunning van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

De euro was 1,1753 dollar waard, tegen 1,1757 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,6 procent duurder op 40,85 dollar. Brentolie kostte 1,5 procent meer, op 43,09 dollar per vat.