Nieuws/Financieel
936983
Financieel

Moederbedrijf Verkade mogelijk naar beurs

Het Britse levensmiddelenbedrijf United Biscuits, producent van onder meer Verkade en Sultana, wordt mogelijk later dit jaar naar de beurs gebracht. Dat meldde The Sunday Telegraph op basis van bronnen rond de zaak.

United Biscuits is in handen van de investeringsmaatschappijen Blackstone en PAI Partners. Zij zouden momenteel de interesse peilen op de financiële markt voor het bedrijf. De formele voorbereidingen voor de beursgang zouden in september beginnen. De waarde van het koekjesbedrijf wordt geschat op circa 1,5 miljard pond (1,9 miljard euro). Er zou ook een directe verkoop van United Biscuits worden overwogen aan levensmiddelenbedrijven als Kraft en Campbell's.

De krant schreef verder dat de producent van diepvriesvoedsel Birds Eye Iglo dit jaar ook een gang naar de beurs kan gaan maken. Durfkapitalist Permira zou plannen hebben voor een verkoop op de aandelenmarkt, nadat in 2012 onderhandelingen over een verkoop van Birds Eye Iglo stukliepen. De waarde van het bedrijf zou tussen de 2 tot 2,5 miljard pond bedragen.