Nieuws/Financieel
939609
Financieel

Tientallen ontslagen bij Speelstad Oranje

Speelstad Oranje, een van de pretparken van ondernemer Hennie van der Most, verkeert in financiële problemen. Het pretpark uit het Drentse Oranje heeft een ontslagaanvraag ingediend voor meer dan 50 medewerkers, ofwel driekwart van het personeel. Dat heeft vakbond De Unie woensdag bekendgemaakt.

,,De bezoekersaantallen lopen al jaren terug. Het pretpark heeft het moeilijk en het is überhaupt de vraag of het nog levensvatbaar is'', zegt Hans de Jong, belangenbehartiger bij De Unie. De medewerkers raken volgens hem waarschijnlijk deze zomer nog hun baan kwijt.

Bij het bedrijf was woensdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Amusementsfactor

Speelstad Oranje is een voormalige aardappelmeelfabriek die in de jaren 80 door Van der Most werd omgetoverd tot een overdekt speelparadijs.

Van der Most is onder meer bekend van zijn grote projecten in de amusementssector. Zo bouwde hij de voormalige kerncentrale in het Duitse Kalkar om tot recreatiepark Wunderland Kalkar. Ook is de Overijsselse ondernemer actief in de ijzerhandel, de horeca en de bouw. Van der Most werkt ook al tijden aan een plan om de oude AVR-verbrandingsoven op Rotterdam-Zuid om te bouwen tot een pretpark. Daar was vorig jaar september een grote brand in het hoofdgebouw.