Nieuws/Financieel
939672
Financieel

Fastned vandaag naar NPEX-beurs

Aandelen Fastned, dat bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, kan vanaf morgen verhandeld worden op de Haagse mkb-beurs NPEX.

Het prospectus is gisteren goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en beschikbaar gemaakt via de websites van Fastned en NPEX - de beurs waar Fastned een notering krijgt.

In de eerste tranche worden circa 400.000 certificaten van aandelen a 10 Euro per stuk uitgegeven. Deze eerste tranche was tijdens de voorinschrijving in mei binnen twee weken volledig gereserveerd.

'Tankstation van de toekomst'

Mede-oprichter Michiel Langezaal: “De automarkt is snel aan het veranderen en beleggers zien kansen in nieuwkomers zoals Tesla Motors. Fastned zet in op diezelfde transitie naar elektrische auto’s en biedt beleggers de kans om mede-eigenaar worden van de tankstations van de toekomst.”.

Met de beursgang wil Fastned in verschillende tranches in totaal 40 miljoen euro ophalen ter financiering van 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen.