Nieuws/Financieel
939749
Financieel

'Bankconvenanten in gevaar bij BAM'

ABN Amro heeft zijn advies voor BAM verlaagd naar hold van buy. Aanleiding is de tweede winstwaarschuwing van het bouwbedrijf in een jaar tijd. De bankconvenanten zijn in gevaar, zo schrijft de bank woensdag.

BAM ging eerder deze week flink onderuit op de beurs nadat het bekend had gemaakt dat het verliezen moet nemen van naar schatting 75 miljoen euro op projecten in Duitsland en Groot-Brittannië. Verdere kostenoverschrijdingen zijn niet uit te sluiten, denken de analisten van ABN Amro.

BAM dreigt volgens ABN Amro de kredietafspraken met banken te schenden. Dat zal nog niet het geval zijn in het tweede en derde kwartaal, maar de bank maakt zich zorgen om de periodes daarna. Het is de vraag of de kostenbesparingen die het bedrijf heeft aangekondigd op tijd komen om te voorkomen dat de convenanten worden geschonden.

Het potentiële winstherstel voor BAM als de markt aantrekt, weegt niet langer op tegen de genoemde risico's, meent ABN Amro. Daarom beveelt de bank zijn klanten niet langer aan het aandeel te kopen. Het koersdoel is verlaagd van 4,60 naar 2,60 euro. Woensdagochtend daalde BAM 1,2 procent tot 2,41 euro.

Is BAM het nieuwe Imtech? Bekijk de video met beursexpert Laurens Maartens: