Nieuws/Financieel
939782
Financieel

Aziatische beurzen in mineur

De Aziatische beurzen zijn woensdag lager gesloten, in navolging van verliezen in Europa en op Wall Street. De toonaangevende Nikkei-index zakte in Tokio 0,1 procent tot 15.302,65 punten.

In de Japanse hoofdstad moesten vooral de aandelen financiële instellingen het ontgelden. Zo verloor zakenbank Nomura ruim 2,5 procent en speelde Dawia Securities Group 1,4 procent kwijt.

Op macro-economisch vlak bleek dat de inflatie in China in juni nagenoeg is gestabiliseerd op 2,3 procent. In mei steeg het gemiddelde prijspeil in 's werelds op een na grootste economie met 2,5 procent. De producentenprijzen zakten vorige maand met 1,1 procent op jaarbasis. Daarmee zwakte de afname van de prijzen die fabrikanten voor hun producten vragen af tot het laagste niveau van de afgelopen 2 jaar. Economen zien daarin een nieuw teken dat de Chinese economie stabiliseert.

In Hongkong speelde de Hang Seng tijdens de middaghandel 1,5 procent kwijt. De All Ordinaries in Sydney zakte zo'n 1 procent. De Kospi-index in Seoul eindigde 0,3 procent in de min.