Nieuws/Financieel
939785
Financieel

'USG People profiteert van herstel'

USG People kan de komende maanden met een aantrekkende omzetgroei en hogere marges profiteren van het herstel in de Benelux. Dat stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen woensdag in een rapport, waarin hij het aandeel van het uitzendbedrijf aanbeveelt.

USG People presenteerde volgens de analist over het eerste kwartaal van dit jaar al meevallende cijfers en kan de komende tijd verdere verbetering laten zien. Daarbij kan de brutomarge verbeteren door de permanente plaatsing van uitzendkrachten (de zogeheten perm fee) en een groter aandeel plaatsingen bij het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast zal de markt voor specialistisch personeel, waarop USG ook een belangrijke rol speelt, waarschijnlijk aantrekken en zorgt de recente reorganisatie ervoor dat er met een efficiënte organisatie wordt gewerkt.

Versteeg nam zijn oordeel over het aandeel USG eerder dit jaar in beraad, nadat het koersdoel van 11 euro na een sterke rally ruimschoots werd overtroffen. De afgelopen weken is de koers van de uitzender sterk teruggevallen van de top van iets meer dan 14 euro, maar de analist verwacht dat de prijs van het aandeel dankzij het aantrekkende herstel weer zal oplopen en koppelt daarom een koersdoel van 14,50 euro aan zijn aanbeveling voor USG.

USG People, dat op 30 juli de cijfers van het tweede kwartaal publiceert, sloot dinsdag op 10,73 euro.