Nieuws/Financieel
939887
Financieel

'Belgische farmaceut Omega Pharma in etalage'

Het Belgische farmacieconcern Omega Pharma staat in de etalage. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op gezag van welingelichte bronnen. Zakenkrant De Tijd zegt een bevestiging te hebben gekregen.

De Belgische producent van zelfzorgproducten, die zonder recept verkrijgbaar zijn, zou zo'n 4 miljard dollar (2,9 miljard euro) moeten opbrengen. Dat is fors meer dan de 848 miljoen euro waarvoor de huidige eigenaren, oprichter en topman Marc Coucke en investeringsmaatschappij Waterland, het bedrijf begin 2012 van de beurs haalden.

Overnames

Omega Pharma is sindsdien wel gegroeid, onder meer door de overname eveneens in 2012 van enkele tientallen geneesmiddelen van de Britse branchegenoot GSK. Daarvoor betaalde het Belgische bedrijf 470 miljoen euro.

De farmaceutische industrie wordt overspoeld door een golf fusies en overnames, ook in de branche waarin Omega Pharma actief is. Zo nam het Duitse Bayer in mei voor ruim 10 miljard euro de consumententak van het Amerikaanse Merck over. Een maand eerder fuseerden de consumentendivisies van Novartis en GSK.