Nieuws/Financieel
939891
Financieel

Aalberts doet bod op Duitse Impreglon

Aalberts Industries heeft een overnamebod van circa 119 miljoen euro gedaan om alle uitstaande aandelen van het Duitse beursgenoteerde bedrijf Impreglon over te nemen. Dat maakte Aalberts dinsdag bekend.

Impreglon is wereldwijd actief op het gebied van oppervlaktebehandelingen en verwacht voor dit jaar een omzet van ongeveer 140 miljoen euro. Aalberts biedt 14 euro per aandeel in contanten, een premie van meer dan 21 procent op de slotkoers van Impreglon op maandag. Verder wordt een bod gedaan aan de houders van converteerbare obligaties die zijn uitgegeven door Impreglon.

Het bod van Aalberts wordt gesteund door twee grootaandeelhouders van Impreglon, waaronder de oprichter en bestuursvoorzitter Henning Claassen. Het bod zal plaatsvinden als minstens 75 procent van het uitstaande aandelenkapitaal is aangemeld, goedkeuring van de autoriteiten is verkregen en aan bepaalde andere voorwaarden wordt voldaan. Als het bod succesvol is, zullen de resultaten van Impreglon onmiddellijk bijdragen aan de winst per aandeel van Aalberts.

Huidige leiding

Het huidige management van Impreglon zal het bedrijf blijven leiden. Het biedingsbericht op Impreglon wordt binnen 4 weken gepubliceerd, aldus Aalberts.

Impreglon heeft zijn hoofdvestiging in Lüneburg en werd in 1983 opgericht. Sinds 2006 is de onderneming beursgenoteerd. Impreglon heeft 31 eigen productielocaties. Het bedrijf is onder meer in de marktsegmenten machinebouw en reparatie en in beperkte mate in de automobielmarkt. De technologieën die Impreglon gebruikt voor de oppervlaktebehandelingen zijn nagenoeg in zijn geheel aanvullend aan Aalberts.

Aalberts-topman Wim Pelsma liet in een toelichting tegen AFN weten geen bezwaren van de Duitse kartelautoriteiten tegen de overname te verwachten. Hij wil vooral de winstgevendheid bij de locaties van Impreglon verbeteren, door een hoger rendement op ingezet kapitaal. De ebitda van Impreglon bedraagt circa 23 miljoen euro, aldus Pelsma. De beursnotering van Impreglon zal worden opgeheven na de overname.