Financieel/Carrière
939936665
Carrière

Deens personeel krijgt dekens voor koudere kantoren

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Amsterdam - Slechts 19 graden is het in Deense overheidsgebouwen en veel bedrijven. Dat doen de instanties om energie te besparen. Voor de een een prima temperatuurtje, voor de ander nogal fris. Deense banken delen nu dekens uit aan hun personeel dat zit te koukleumen, meldt persbureau Bloomberg.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De energiecrisis leidt ertoe dat we in heel Europa energie moeten besparen. De Europese Commissie overwoog ook een maatregel om lidstaten te verlichten de temperatuur in overheidsgebouwen op maximaal 19 graden te zetten en de airco op minimaal 25 graden, maar deze regel kwam er uiteindelijk niet.

Thermostaat omlaag

Denemarken voert deze regel wel in. Bij overheidsgebouwen is de thermostaat omlaag gedraaid en onder andere de Arbejdernes Landsbank volgt het voorbeeld.

Om te voorkomen dat de 1800 werknemers het koud krijgen, hebben zij allemaal een deken gekregen. De Spar Nord Bank heeft ook shirts, jassen en dekens naar alle filialen gebracht. Normaal gesproken worden die uitgedeeld aan klanten. In overheidsgebouwen was de temperatuur normaliter 21 graden. Bij elke graad minder bespaar je zo’n 7% aan energie.