Nieuws/Financieel
939952
Financieel

Verkooprecord BMW in eerste halfjaar

Autofabrikant BMW heeft in het eerste halfjaar ruim 1 miljoen auto's verkocht. Dat is een groei van 7 procent in vergelijking met een jaar eerder, zo meldde het Duitse bedrijf dinsdag. Nog nooit slechtte BMW de grens van 1 miljoen met zijn verkopen in het eerste halfjaar wereldwijd.

De cijfers zijn inclusief de verkopen van Mini en Rolls-Royce. De doelstelling van BMW is om dit jaar minimaal 2 miljoen auto's aan de man te brengen. Volgens verkoopdirecteur Ian Robertson ligt de fabrikant daarvoor op koers.

Volkswagen, het grootste autoconcern van Europa, maakte dinsdag eveneens recordverkopen bekend. De wereldwijde verkoop van het hoofdmerk Volkswagen bedroeg in de eerste 6 maanden van dit jaar voor het eerst meer dan 3 miljoen auto's, een stijging met bijna 4 procent in vergelijking met een jaar geleden.

Opel

Ook Opel zag de verkoop in de eerste 6 maanden van dit jaar stijgen. Met name de vraag naar de compacte terreinwagen Mokka zorgde ervoor dat de Duitse fabrikant een verkoopplus van 4 procent noteerde. In totaal bracht Opel 564.000 auto's aan de man.

Door de crisis op de Europese automarkt stapelde Opel de afgelopen jaren nog verlies op verlies. Dat leidde tot harde saneringen waardoor duizenden banen verdwenen. Het Amerikaanse moederbedrijf General Motors kondigde vorig jaar aan in 3 jaar tijd 4 miljard euro te investeren om zijn verlieslatende Europese tak uit de rode cijfers te trekken.