Nieuws/Financieel
939959
Financieel

'BAM neemt stevige maatregelen'

BAM heeft stevige maatregelen aangekondigd om nieuwe verliezen op grote projecten te voorkomen. De verliezen die maandag werden gemeld drukken het bouwbedrijf dit jaar naar verwachting echter in de rode cijfers, waardoor beleggers niet op dividend hoeven te rekenen. Dat stelde analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen dinsdag.

Van Beek wees erop dat BAM na de winstwaarschuwing van maandag harder gaat ingrijpen om de organisatie slagvaardiger en efficiënter te maken. Daarbij worden de activiteiten met behulp van externe consultants scherp tegen het licht gehouden.

Besparing

Het bouwbedrijf mikt onder meer op een besparing van 100 miljoen euro, die eind volgend jaar gerealiseerd moet zijn. De nog onbekende kosten voor die operatie en de maandag gemelde projectverliezen van 75 miljoen euro zorgen volgens Van Beek voor een verlies over heel 2014. Hij verwacht daarom geen dividenduitkering over dit jaar.

Theodoor Gilissen beveelt het aandeel BAM nog altijd aan, maar verlaagde het koersdoel van 5 naar 4 euro. Na de koersval van 29 procent op maandag noteerde BAM dinsdag om 12.30 uur ruim 10 procent in de min op 2,34 euro.