Nieuws/Financieel
940054
Financieel

'Philips neemt zorgen over Healthcare weg'

Philips heeft geruststellende verwachtingen over de ontwikkelingen bij Healthcare in de tweede helft van dit jaar. Dat stelde analist Robin van den Broek van ING dinsdag.

Philips meldde eerder op de ochtend dat het bedrijfsresultaat (ebita) van Healthcare vorig kwartaal met circa 220 miljoen euro lager was dan verwacht. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de directeur van Healthcare, Deborah DiSanzo, haar functie neerlegt. De divisie rapporteert voortaan direct aan Philips-topman Frans van Houten.

De resultaten van Healthcare verbeteren de komende maanden naar verwachting. Volgens Van den Broek neemt het bedrijf daarmee veel onzekerheid weg. De prognose toont volgens hem onder meer aan dat de negatieve wisselkoerseffecten wegebben.

Analisten van Rabo sprake ten opzichte van vorig kwartaal van een nieuwe teleurstelling bij Healthcare. De aankondiging van de verwachte verbetering, door de heropening van de fabriek in Cleveland, voldoet volgens hen aan de verwachtingen.

Philips gaf ook aan dat de totale ebita in het tweede kwartaal is uitgekomen op ongeveer 400 miljoen euro. Daaruit blijkt volgens Rabo dat andere onderdelen dan Healthcare wel goed hebben gedraaid.

ING hanteert een hold-advies voor het aandeel van Philips, dat bij Rabo op de kooplijst staat. Philips noteerde dinsdag om 9.30 uur in een licht negatieve AEX-index 1,4 procent in de plus op 23,42 euro.