Nieuws/Financieel
941473
Financieel

Nationale NEEderlanden

Gisteren ging de langverwachte beursnotering van Nationale Nederlanden van start. Een aardige eerste dag, zorgde voor positieve headlines. Wij zijn toch iets minder onder de indruk van de onderneming. De AEX sloot uiteindelijk nagenoeg onveranderd en maakt zich op voor de volatiele dag vandaag.

Beursplein 5 zal vandaag positief worden beïnvloed bij opening door Chinese cijfers en het positieve slot van Amerika gisteren. Wall Street heeft zich voor de gelegenheid rond de 17.000 punten genesteld. Vanmiddag om 14.30 zal Super Mario’s praatje wederom samenvallen met de belangrijke banencijfers op Wall Street. Opletten dus!

Waarom Nog Niet

De verzekeraar heeft aangegeven zich in te gaan zetten voor een goed product?. Een vaste waarde in ieders portefeuille, een bedrijf waar beleggers op kunnen bouwen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er eerder naar een kort ritje gekeken wordt. Particuliere beleggers met wat hoogtevrees zullen eerder winst nemen in dit soort markten. Nationale Nederlanden is voornamelijk actief op de Nederlandse markt. Daarnaast zal ook de woekerpolisaffaire weer nieuw leven in worden ingeblazen zo is onze verwachting voor de komende periode.

Goud, Zilver, de Euro en de beurzen

Speciale aandacht om 14.30 verdient Goud, dit in combinatie met de Euro Dollar. Positieve banencijfers zullen er voor zorgen dat een eventuele renteverhoging dichterbij komt, aangezien het inflatiespook zijn kop weer op kan steken. Goud zal hier positief op reageren.  De markten zullen bij zwaar tegenvallende banencijfers een behoorlijke klap krijgen.

Yahoo kopen voor de IPO van Alibaba

Nu de Tsunami van gratis geld dat de Fed de markten in heeft gepompt de afgelopen jaren zien we nu een nieuwe geldstroom, die van nagenoeg gegarandeerde succesvolle IPOs. Eerder deze zomer hebben we gesproken over de beursgang van het Chinese AliBaba. Voor particuliere beleggers is het lastig om hier een graantje van mee te pikken. Er zullen uiteindelijk maar enkele aandelen rechtstreeks bij de Nederlandse belegger in de portefeuille belanden. Wij zien dan ook een andere mogelijkheid om in te spelen op een geslaagde beursgang van de Chinese e-commerce gigant. Yahoo heeft een belang van 22% in Alibaba en een marktwaarde op het moment van ongeveer 35 miljard Dollar. De geschatte waarde van de IPO van Alibaba ligt rond de 150 miljard Dollar. Koop je nu Yahoo dan krijg je indirect meteen je geld weer terug. Het is een beetje als voordringen in de rij, maar ach dat zal niemand erg vinden.