Nieuws/Financieel

Ingenico wil GlobalCollect overnemen

Het Franse Ingenico Group wil de aanbieder van online betaaloplossingen GlobalCollect overnemen voor 820 miljoen euro. Dat werd woensdag bekend.

Ingenico, dat onder meer mobiele pinautomaten maakt, en GlobalCollect voeren op dit moment nog exclusieve overnamegesprekken en denken de documenten voor de deal in het derde kwartaal te tekenen. De transactie zal waarschijnlijk worden afgerond in het vierde kwartaal. Wel moeten toezichthouders er nog een oordeel over vellen.

GlobalCollect, dat zijn hoofdkantoor heeft in Amsterdam, behaalde in 2013 een bruto omzet van 305 miljoen euro, waarvan 65 procent buiten Europa. GlobalCollect heeft wereldwijd zo'n 500 mensen in dienst. Meerderheidsaandeelhouder is investeerder Welsh, Carson ,Anderson & Stowe (WCAS). De opbrengsten van Ingenico kwamen vorig jaar uit op bijna 1,4 miljard euro.

GlobalCollect begon in 1994 als een onderdeel van het toenmalige post- en logistiekbedrijf TNT. Die verkocht het bedrijf in 2005 aan het management en investeringsmaatschappijen Waterland Private Equity Investments en Prime Technology Ventures. In 2007 kwam het belang van Waterland en Prime in handen van General Atlantic. WCAS nam deze meerderheidsdeelneming in 2010 over. Overigens wil Ingenico 100 procent van de aandelen in handen krijgen.