Nieuws/Financieel
943352
Financieel

Omzetgroei voor Gemalto

AMSTERDAM (AFN) - Gemalto heeft de omzet in het derde kwartaal van het jaar zien groeien. Dat meldde de digitaal beveiliger vrijdag. De financiële verwachtingen voor het hele jaar werden daarbij herhaald.

De onderneming zette voor 751 miljoen euro aan opbrengsten in de boeken. Dat is bij constante wisselkoersen een groei van 3,4 procent. Bij Government Programs, Machine-to-Machine en Enterprise was sprake van een groeiversnelling. De omzet bij SIM en Payment bleef zoals voorzien krimpen.

Gemalto handhaafde zijn verwachtingen voor een stabiele omzetgroei in de tweede helft van het jaar. Daarbij komt de operationele winst uit op een bandbreedte van 200 miljoen euro tot 230 miljoen euro, inclusief de bijdrage van het overgenomen Identity Management Business.

Voor heel 2017 staat de prognose voor de operationele winst, na verschillende winstwaarschuwingen, op een range van 293 miljoen euro tot 323 miljoen euro. Gemalto zal in maart tijdens zijn strategiedag overigens verder zijn ,,langetermijnvisie'' bekendmaken.