Nieuws/Financieel
948989343
Financieel

Distributeur B&S Group blijft malaise in reisbranche voelen

Luxemburg - Distributeur en groothandelsbedrijf B&S Group blijft kampen met de negatieve impact van de coronacrisis in de reisbranche. Dat zorgt voor aanhoudend mindere verkoopprestaties op luchthavens en cruiseschepen.

Het herstel dat in segmenten zoals Health & Beauty en de likeurdivisie is ingezet, wordt door de malaise in de reisbranche tenietgedaan. Ook spreken de huidige geopolitieke ontwikkelingen en de verdere verspreiding van het coronavirus niet in het voordeel van de onderneming.

B&S houdt zich onder meer bezig met de bevoorrading van cruiseschepen die vanwege de crisis veelal aan de kade blijven. Verder exploiteert het bedrijf tientallen elektronicawinkels op luchthavens wereldwijd.

"’Hard geraakt’"

Dit vindt DFT-verslaggever Yteke de Jong:

„B&S wordt hard geraakt door corona. De leveringen aan de cruisevaart, olieplatforms en legers zit in het slop. Bovendien wanneer is er sprake van herstel, zo zal het de komende jaren nog sappelen blijven met bijvoorbeeld het toerisme. Hoewel B&S bij de halfjaarcijfers nog stelde dat het toerisme qua omzet relatief klein is in de hele portefeuille, zal het bedrijf toch moeten besluiten wat men doet. Afwachten en over een paar jaar weer toeslaan, of op zoek naar andere markten.”

Volg Yteke de Jong op Twitter

Herstel

Verder is B&S ook wereldwijd distributeur van alle grote drank- en parfummerken. Zo levert het bedrijf de parfums die te koop zijn bij Kruidvat. Ook is B&S verantwoordelijk voor het assortiment deodorants, scheermesjes en shampoos bij Action.

Volgens topman Tako de Haan was in het derde kwartaal van het jaar sprake van herstel ten opzichte van de eerste jaarhelft. Na de eerste negen maanden van 2020 resteerde voor het bedrijf een omzet van 1,3 miljard euro. Dat was 5,3 procent minder dan een jaar eerder. In het derde kwartaal viel de omzet op jaarbasis 2,1 procent lager uit. De financiële positie van het bedrijf bleef naar eigen zeggen stabiel.

B&S zal na de publicatie van de jaarcijfers over 2020 begin volgend jaar met een aangescherpte strategie komen voor de periode tot en met 2023.