Nieuws/Financieel
953524208
Financieel

’Apple doorstaat dip in iPhone-verkopen’

Consument blijft iPhones verkopen.

Consument blijft iPhones verkopen.

Apple verkoopt in de tweede helft van dit jaar 75 miljoen nieuwe iPhones. Dat blijkt uit cijfers van toeleveranciers aan Apple waarover persbureau Bloomberg bericht.

Consument blijft iPhones verkopen.

Consument blijft iPhones verkopen.

Die stabiele vraag toont dat de verkopen waarschijnlijk minder door de handelsoorlog en economische recessie zijn geraakt.

Analisten rekenden vooraf op verkopen tussen 70 en 80 miljoen iPhones voor de laatste twee kwartalen van 2019. De markt rekent op nieuwe modellen, waar Samsung nadert met zijn opvouwbare model.

Op 30 juli presenteert Apple zijn halfjaarresultaten. Apple zelf is eind vorig jaar gestopt met het vermelden van de verkoop van zijn iPhone-modellen, nog altijd de belangrijkste omzetboekers voor het concern uit Cupertino.

Top pick

Zakenbank Morgan Stanley verhoogde het koersdoel van de elektronicaproducent van $231 naar $247 per aandeel.

Zijn analist verwacht sterke kwartaalresultaten omdat de verwachtingen erg laag zijn. Dat effect blijft: Apple is een van de top picks voor de rest van het jaar geworden bij Morgan Stanley.

Kleine groep Apple-fans zoekt telkens het nieuwste model op.

Kleine groep Apple-fans zoekt telkens het nieuwste model op.

De zakenbank rekent erop dat Apple-volgers de introductie van 5G-netwerken vanaf 2020 zullen volgen en nieuwe toestellen gaan aanschaffen om snellere appjes en diensten mogelijk te maken.

Apple behoort waarschijnlijk tot de bedrijven die onderwerp zijn geworden van onderzoek naar ongeoorloofde kartelvorming en marktmanipulatie door de Amerikaanse justitie.