Nieuws/Financieel
955560565
Financieel

Tesla verlaagt prijzen en schrapt modellen

Elon Musk schrapt in zijn Tesla-modellen: de goedkoopste versies van het dure Model X en S verdwijnen uit de collectie.

De prijzen van andere modellen van de stekkerautobouwer gaan omlaag, in een poging om de verkopen te stimuleren in wat een vechtmarkt aan het worden is.

Dat meldt het concern dinsdagmiddag.

Tesla is in een keiharde strijd verwikkeld met traditionele autobouwers als Volvo, BMW, VW en Audi die zijn voorsprong in volledig elektrische modellen verminderen.

De aankondiging komt enkele dagen nadat Tesla recordverkopen heeft gemeld. Bij de Model X-serie blijven de Longe Range en de Performance overeind in de collectie, stelt Musk. Bij de Long Range-modellen verlaagde hij de basisprijzen.

’Sterker derde kwartaal’

De startprijzen worden voor de Model X $84.990 en $79,990 voor de Model S. Zijn auto-voor-de-massa Model 3 gaat in prijs eveneens omlaag, naar $38,990.

Begin deze maand meldde Tesla dat de wereldwijde verkoop over het tweede kwartaal met 51% was gestegen afgezet tegen het vorige kwartaal, tot 95.200 stuks. Daarvan neemt de Model 3 momenteel 80% van het totaal voor zijn rekening.

Heeft u net een nieuwe Model 3 voor de oude prijs en wilt u reageren op de prijsverlaging? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31 613650952

Musk meldde, na talloze tegenvallers, te verwachten dat de verkopen in het derde kwartaal ook sterk blijven doorgroeien. Analisten zien in de nieuwste aankondiging van Musk dat de goedkope M3 de verkopen van Model S volledig gaan kannibaliseren.

Tesla is bezig om uit te breiden naar China. Daar wordt veel van de goedkopere M3 verwacht.

USA Today bericht over personeelsleden die klaagden over extreme werkuren in de Amerikaanse fabrieken en het schrappen in de vereiste productie van de nieuwste Tesla’s om de gestelde doelen te kunnen halen. Tesla ontkent het bericht van USA Today.