Nieuws/Financieel
957285535
Financieel

Recessievrees slaat toe op Wall Street

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag flink lager gesloten. De stemming op Wall Street werd gedrukt door de inkoopmanagersindex die onverwacht kelderde en beleggers het idee gaf dat de Amerikaanse economie aan het vertragen is. Ook het coronavirus drukte de koersen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 28.992,41 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 1,1 procent en stond op 3337,75 punten. Techbeurs Nasdaq ging 1,8 procent omlaag tot 9576,59 punten.

Het aantal besmettingen en doden in China als gevolg van het Wuhan-virus is weer opgelopen, terwijl ook elders zoals in Zuid-Korea meer mensen besmet raken. Uit Japan kwamen tegenvallende cijfers over de economische activiteit, waaruit bleek dat het virus een negatieve impact heeft op de Japanse economie.

Coca-Cola

Frisdrankproducent Coca-Cola (plus 0,7 procent) verwacht dat de impact van het virus de resultaten in het eerste kwartaal zal raken, met onder meer een lager verkoopvolume. De prognoses voor het gehele jaar worden nog steeds gehandhaafd. China is de op twee na grootste markt voor Coca-Cola als het gaat om verkoophoeveelheden.

De fabrikant van landbouwmachines Deere is minder somber over de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Nu de twee grootmachten een gedeeltelijk handelsakkoord hebben gesloten, zien Amerikaanse boeren volgens Deere de toekomst met iets meer vertrouwen tegemoet. De cijfers waren beter dan verwacht en Deere werd 7 procent hoger gezet.

Dropbox

Internetveiligsite eBay steeg 1,4 procent. Volgens mediaberichten wil het bedrijf zijn divisie voor online advertenties verkopen. Ook het Nederlandse Marktplaats valt onder die tak.

Cloudopslagdienst Dropbox dikte 20 procent aan na het openen van de boeken. Maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit (plus 0,2 procent), die wordt overgenomen door techreus Google, zag de omzet dalen. Ook leed het bedrijf verlies.

De euro was 1,0849 dollar waard tegen 1,0850 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 53,35 dollar. Brentolie werd 1,6 procent goedkoper op 58,38 dollar per vat.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo