Nieuws/Financieel
957853
Financieel

Rabo verhoogt advies Heijmans

Rabobank heeft zijn beleggingsadvies voor Heijmans verhoogd van hold naar buy en stelt het koersdoel met 1 euro opwaarts bij tot 15 euro. De bank handhaaft het hold-advies voor BAM met een koersdoel van 3,80 euro en introduceerde taxaties voor Ballast Nedam, waarvoor nog geen advies geldt.

Rabo constateert dat de Nederlandse bouw- en huizenmarkt geleidelijk herstelt, maar voegt daar aan toe dat het nog tot de tweede helft van volgend jaar zal duren voordat de opgaande lijn resulteert in betere resultaten.

De bank besloot tot de adviesverhoging voor Heijmans omdat dat bedrijf ,,de crisis niet heeft verwaarloosd''. Rabo wijst op de wijzigingen in de manier waarop Heijmans werkt en op de nadruk op innovatie. Bij BAM wil Rabo eerst meer bewijs zien dat het bedrijf probleemprojecten uit het verleden onder controle heeft. Omdat Rabo betrokken is bij een mogelijke kapitaalverhoging bij Ballast Nedam heeft de bank geen advies voor de bouwer.

Rond 14.35 uur noteerde Heijmans 0,9 procent hoger op 12,82 euro. BAM koerste 2,5 procent lager op 3,72 euro en Ballast Nedam stond 0,3 procent in de plus op 8,74 euro.