Nieuws/Financieel
957975
Financieel

'Druk aandeelhouders op KPN kan oplopen'

KPN krijgt mogelijk te maken met meer druk van aandeelhouders om een rol te spelen in de consolidatie van de telecommarkt. Dat meldt de zakelijke website MergerMarket op basis van uitspraken van twee minderheidsaandeelhouders van KPN.

De twee aandeelhouders zouden samen met investeerder Paulson druk willen zetten op het bestuur van KPN om zelf overnames te doen of zich te laten overnemen. Eind maart bleek dat Paulson een kapitaalbelang in KPN heeft opgebouwd. Volgens ingewijden zou de investeerder nu gesprekken voeren met de leiding van het bedrijf, waarbij hij zich mogelijk op zou maken voor een gevecht over mogelijke consolidatie.

MergerMarket gaf verder aan dat América Móvil zijn opties ten opzichte van KPN zou willen heroverwegen zodra duidelijk is of de verkoop van E-Plus doorgaat.

Aandringen

Analist Emmanuel Carlier van ING stelde in een reactie dat investeerders er waarschijnlijk op zullen aandringen dat KPN het Belgische Base verkoopt.

Het bericht van MergerMarket had weinig effect op de beurskoers van KPN. Het telecombedrijf noteerde woensdag rond 10.45 uur 0,4 procent in de plus op 2,78 euro.