Nieuws/Financieel
958319
Financieel

Galapagos geeft update over onderzoeken

Galapagos gaat GLPG1492, een eigen antibioticum met een nieuw werkingsmechanisme tegen ziekenhuisbacterie MRSA, in de tweede helft van dit jaar testen in de zogenoemde klinische Fase 1. Dat werd dinsdag bekendgemaakt in een update over de onderzoeken en strategie van de onderneming.

Het molecuul GLPG0634 presteerde goed in twee Fase 2 reumastudies, aldus Galapagos. GLPG0634 doorloopt nu een Fase 2b-programma bij 875 reumapatiënten en een Fase 2-studie bij 180 patiënten met de ziekte van Crohn. Vanwege de wat langer dan verwachte goedkeuring door een aantal nationale instanties worden resultaten voor de reumastudies iets later voorzien dan eerder gedacht.

GLPG0974, een medicijn voor de behandeling van de chronische darmziekte colitis ulcerosa, liet in een zogenoemde 4-wekenstudie geen verbetering van de symptomen zien. ,,Galapagos is momenteel subgroep analyses aan het uitvoeren, bijkomende indicaties aan het bekijken en verdere ontwikkeling van GLPG0974 met potentiële partners aan het bespreken.''