Nieuws/Financieel
958354
Financieel

Kleine winst voor Japanse beurs

De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met een kleine winst gesloten na een schommelende handelssessie. De spanningen in Irak en Oekraïne bleven zorgen voor terughoudendheid onder beleggers. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat woensdag bekend wordt gemaakt. De Nikkei eindigde 0,3 procent hoger op 14.975,97 punten.

Konica Minolta steeg 6,2 procent. De Japanse maker van kantoorapparatuur profiteerde van een koopadvies van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. Mitsui Fudosan dikte 4,7 procent aan. De Japanse projectontwikkelaar gaf voor het eerst in 30 jaar nieuwe aandelen uit om kapitaal op te halen.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,5 procent lager en in Seoul steeg de Kospi 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,2 procent. De handel in het aandeel Woodside Petroleum werd stilgelegd na de bekendmaking dat Shell het grootste deel van zijn belang in het Australische olie- en gasconcern van de hand doet.