Nieuws/Financieel
960980810
Financieel

’Miljardair Jeff Bezos wordt eerste biljonair’

Miljonair, miljardair en straks ook biljonair: Amazon-oprichter Jeff Bezos kan de eerste zijn die als biljonair door het leven gaat omdat zijn zaken zo goed draaien.

Die stap wordt alvast afgeleid uit de nog altijd sterke groei van de verkoop van zijn webwinkel, die over het eerste kwartaal $78 miljard bedroeg. Amazon profiteert momenteel relatief veel van online aankopen, nu menig bedrijf vanwege de coronacrisis geen klanten ontvangt om besmetting te voorkomen.

Volgens de bedrijfsconsultant Comparisun vertoont Amazon over vijf jaar bezien dermate veel groei, dat het in 1994 in Seattle opgezette concern in 2026 Jeff Bezos de status van ’biljonair’ kan geven.

$1.000.000.000.000

Hij bezit dan als eerste $1.000.000.000.000. Het gaat daarbij om de verwachte marktwaarde die de Amerikaan zou hebben. Niemand behaalde die status eerder.

Het persoonlijke vermogen van Bezos, die 11% van alle aandelen bezit, wordt momenteel door dataverwerker Bloomberg geschat op $143 miljard. Een deel daarvan ging naar zijn vrouw bij hun scheiding.

Zijn vermogen fluctueert flink. Half april, op het hoogtepunt van de coronacrisis, was dat privébezit nog $125 miljard waard.

Amazon wacht wel een tegenvaller, zo meldde de Wall Street Journal, omdat het zijn koopjesfestijn Amazon Prime vanwege het coronavirus zou moeten verplaatsen van juli naar september.