Nieuws/Financieel
962605
Financieel

’Obligaties ook nu nog interessant’

BELEGGINGSTIP - Door de lage rentestanden hebben veel beleggers het idee dat obligaties momenteel niet meer interessant zijn. Iain Lindsay, beheerder van een vooraanstaand obligatiefondsn van Goldman Sachs, is een andere mening toegedaan.

Vooruitzichten: Ik ben positief over obligaties. Laat je niet van de wijs brengen door de gedachte dat de geweldige rendementen van de afgelopen vijf jaar noodzakelijkerwijs de voorbode zijn voor een erg slecht rendement in de komende vijf jaar.

Actief management: Beleggen in obligaties is zo veel meer dan alleen het marktrendement. De bijdrage van het actieve management zou significant moeten zijn, met name gezien de huidige marktvooruitzichten.

Groot aanbod: Het grote, vaak verborgen, voordeel van beleggen in obligaties is de grote hoeveelheid aan beschikbare mogelijkheden. Er zijn ongeveer 25.000 vastrentende effecten beschikbaar gespreid over een breed spectrum aan uitlenende partijen. Daarbovenop komt een ongelimiteerd aanbod van relatieve waardemogelijkheden tussen verschillende landen, marktsectoren, industrieën en individuele uitlenende partijen en hun obligaties.

Succesfactoren: De sleutel tot succes is het opbouwen van een obligatieportefeuille die tracht de diverse beleggingsmogelijkheden te vangen, dynamisch te zijn in jouw benadering om de marktvolatiliteit te beheersen en het toepassen van een rigoureus risicomanagement.