Nieuws/Financieel
963775149
Financieel

Maker Levi's boekt onverwacht winst

De Amerikaanse jeansmaker Levi Strauss heeft tegen de verwachtingen van kenners in winst geboekt in het voorbije kwartaal. Hoewel de verkopen door winkelsluitingen wegens het coronavirus terugliepen, wisten veel klanten de onlinewinkels van het spijkerbroekenmerk vaker te vinden.

De omzet uit onlineverkoop steeg in het derde kwartaal, dat liep tot eind augustus, met 52 procent. Daarmee is de digitale verkoop van Levi Strauss inmiddels goed voor bijna een kwart van alle omzet, een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. De omzet als geheel daalde met 27 procent tot iets meer dan 1 miljard dollar.

Doordat de marges op de directe onlineverkoop aan klanten hoger zijn, droeg dit ook bij aan de winstgevendheid. Onder de streep resteerde een nettowinst van 27 miljoen dollar, wat nog altijd flink minder is dan de 124 miljoen dollar winst van een jaar eerder. Niettemin hielden analisten er rekening mee dat Levi Strauss opnieuw dieprode cijfers zou schrijven, na een verlies van 364 in het voorgaande kwartaal.