Nieuws/Financieel
964146
Financieel

'Stabiele inkomsten en winst bij ING'

ING zal de onderliggende winst afgelopen kwartaal op ongeveer hetzelfde niveau hebben zien uitkomen als een jaar eerder. Dat is de verwachting van door Bloomberg gepolste analisten. De bank presenteert de kwartaalcijfers donderdagochtend.

De marktvorsers gaan in doorsnee uit van een onderliggend nettoresultaat van 1,35 miljard euro. Dat is maar een fractie meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De totale baten zijn naar verwachting eveneens nagenoeg stabiel gebleven op 4,39 miljard euro.

In het tweede kwartaal ging de winst bij ING nog met 6 procent omhoog naar 1,37 miljard euro. De bank profiteerde toen van een stevige groei van zijn klantenbestand en een aantrekkende vraag naar nieuwe kredieten. Ook hoefde minder geld opzij te worden gezet om risico's op wanbetaling af te dekken.

ING is bezig om zijn kosten omlaag te brengen, onder meer door duizenden banen te schrappen. In de komende jaren gaat het om totaal 7000 arbeidsplaatsen die komen te vervallen. Dit moet een jaarlijkse kostenbesparingopleveren van 900 miljoen euro in 2021.