Nieuws/Financieel
965025
Financieel

Maersk profiteert van aantrekkende handel

De Deense transportgigant A.P. Møller-Maersk profiteert van de aantrekkende wereldhandel. Maersk vervoerde vorig kwartaal meer containers en zag zijn resultaten verbeteren ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf verhoogde ook zijn verwachtingen voor de rest van het jaar.

Maersk meldde woensdag een omzetstijging van 1 procent in het eerste kwartaal, tot 11,7 miljard dollar (8,6 miljard euro). Het bedrijfsresultaat verbeterde met een vijfde tot 2,2 miljard dollar, terwijl de nettowinst met 62 procent steeg tot 1,2 miljard dollar.

Maersk zag het containervervoer met ruim 7 procent groeien, terwijl het de kosten bij dit onderdeel wist te drukken. De winst van containervervoerder Maersk Line verdubbelde daardoor ruimschoots, tot 454 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht dat het containervervoer dit jaar wereldwijd met 4 tot 5 procent groeit en wil die vooruitgang zelf evenaren. De winst van Maersk Line zal daardoor toenemen, waar eerder een stabilisering op het niveau van 2013 werd voorspeld.