Nieuws/Financieel
965041
Financieel

Nikkei lager na rentebesluit

De effectenbeurs in Tokio is woensdag licht lager geëindigd in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. Een duurdere Japanse yen drukte op de Japanse exportbedrijven. De handel stond daarnaast in het teken van de Japanse centrale bank, die conform verwachting het ruime monetaire beleid ongewijzigd liet. De Nikkei sloot 0,2 procent in de min op 14.042,17 punten.

De Japanse automakers Toyota en Mazda, die veel voertuigen verkopen in het buitenland, hadden te lijden onder de stijging van de Japanse munt en verloren respectievelijk 0,9 en 2,4 procent. De Japanse bouwmachinemakers Komatsu en Hitachi Construction Machinery zakten 3,1 en 3,5 procent na zwakke verkoopcijfers van de Amerikaanse concurrent Caterpillar.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten een vlak beeld zien. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde nagenoeg onveranderd in de middaghandel en de Kospi in Seoul daalde 0,2 procent. In Sydney eindigde de All Ordinaries ook rond het slot van een dag eerder, nadat bleek dat het consumentenvertrouwen in Australië is afgenomen tot het laagste niveau sinds augustus 2011.