Nieuws/Financieel
965709
Financieel

AT&T doet miljardenovername

Het Amerikaanse telecombedrijf AT&T neemt de satelliet-tv-exploitant DirecTV over voor circa 48,5 miljard dollar (circa 36 miljard euro). Dat meldde zondag de krant The New York Times. Inclusief de schulden van DirecTV komt het overnamebedrag uit op rond de 67 miljard dollar, aldus de krant.

AT&T betaalt ongeveer 95 dollar per aandeel DirecTV. Dat is zo'n 10 procent meer dan de slotkoers van het aandeel vrijdag en 30 procent meer dan de koers voordat geruchten over de overname in de markt kwamen. De besturen van beide bedrijven zouden zondag met de overname hebben ingestemd.

De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouders. Analisten zien daar in eerste instantie niet direct een hindernis. Op de Amerikaanse markt voor betaaltelevisie en telecom is de laatste tijd veel beweging, zeker nadat eerder dit jaar de twee grootste kabelaars van de VS, Comcast en Time Warner Cable, hadden aangekondigd te fuseren in een transactie ter waarde van 45 miljard dollar.

DirecTV is de grootste satelliet-tv-provider in de Verenigde Staten met circa 20 miljoen abonnees. Details van de overname zijn nog niet bekendgemaakt.