Nieuws/Financieel
965976
Financieel

Deutsche Bank dreigt brutale handelaar met ontslag

VIDEO - Deutsche Bank is het vulgaire en brutale taalgebruik van zijn medewerkers richting klanten zat. ,,Als jullie zo doorgaan vliegen jullie er uit", zo waarschuwt de bank in een videoboodschap

Dat blijkt uit een zeer bijzondere interne video die vandaag in de media is opgedoken. Daarin waarschuwt topman Colin Fan van de investeringspoot dat het over en uit moet zijn met het vulgaire en brutale gedrag van zijn collega's.

Hier is de letterlijke vertaling van de niet mis te verstane boodschap van Fran aan de bankiers van Deutsche Bank :

Colin Fran:

„Dit is een belangrijke boodschap. Je moet hier goed naar luisteren. Het gaat over hoe je binnen dit bedrijf communiceert.

Wellicht weet je dit niet, maar vanwege wettelijk toezicht kan, op dit moment, al je communicatie worden beoordeeld. Daaronder vallen je emails, je gesprekken en je gedrag. Dit staat allemaal bloot aan nauwkeurig onderzoek.

Een aantal van jullie voldoet veruit niet aan onze gevestigde normen. En laten we helder zijn: onze reputatie is alles. Opschepperig, indiscreet en vulgair gedrag is niet ok. Het zal serieuze gevolgen hebben voor jouw carrière. En ik heb geen geduld meer op dit vlak. Communicatie die ook maar het kleinste risico loopt om te kunnen worden gezien als onprofessioneel, stopt hier en nu.

Ik eis dat je op dit gebied sensitief bent en je helder verstand gebruikt. Je moet zorgvuldig nadenken over wat je zegt en hoe je dat zegt. Zo niet, dan zal dat serieuze gevolgen hebben voor jou persoonlijk.”