Nieuws/Financieel
966206
Financieel

Analisten verdeeld over Beter Bed

Beter Bed zei vrijdag wat herstel te zien op de Nederlandse en Spaanse markten, hoewel het concern in het eerste kwartaal nog een flinke winst- en omzetdaling boekte. ING vindt de cijfers over de afgelopen drie maanden teleurstellend, terwijl Rabobank de nadruk legt op de lichtpuntjes die het concern ziet.

Analist Tijs Hollestelle van ING zegt zeker meer te hebben verwacht van de milde winter. ,,Vorig jaar was heel Nederland en Duitsland bedekt met sneeuw en dat zag je duidelijk terug in de cijfers. Dit jaar was er geen sneeuwvlok te zien en nog zijn de cijfers teleurstellend.'' Het lichte herstel dat Beter Bed vanaf februari/maart zegt te zien, had de analist al terug willen zien in de cijfers. Hollestelle merkt wel op dat Beter Bed de kosten onder controle lijkt te hebben.

Voor Rabobank liggen de cijfers die het concern vrijdag naar buiten bracht in lijn met de verwachting. Belangrijker vindt de bank echter dat Beter Bed een ,,meer zelfverzekerde'' verwachting uitspreekt voor de omzetontwikkeling in Nederland. Ook de activiteiten in Spanje herstellen en lijken nu stabiel. Rabobank verwacht zelf een vergelijkbare omzetgroei van 4 procent in de tweede helft van 2014.

Licht teleurstellend

KBC vindt de cijfers ,,licht teleurstellend'', hoewel de margetrend positief is en ook de verwachting optimistischer lijkt dan het commentaar dat Beter Bed in maart op de rest van het jaar gaf. KBC merkt op dat de balans van het bedrijf zeer solide is en zegt ook brood te zien in de efficiencymaatregelen van het management.

Beleggers leken nog niet helemaal overtuigd van Beter Bed. Het aandeel noteerde rond 10.20 uur 1 procent lager op 17,00 euro. De SmallCap-index stond 0,5 procent lager.